Combineer je warmtepomp met zonnepanelen

Warmtepompen werken op stroom. Wanneer er gratis zonnestroom beschikbaar is voor je warmtepomp, kan je jouw woning en water kosteloos verwarmen en je woning ’s zomers gratis koelen. Natuurlijk schijnt de zon niet altijd wanneer je verwarming of koeling nodig hebt. Toch is het voordelig om zoveel mogelijk eigen stroom op te wekken als je een warmtepomp hebt. Hoe minder elektriciteit je van het net afneemt, hoe beter voor je portemonnee.

De warmtepompboilers van Atlantic zijn bovendien uitgerust met een slim contact waardoor de warmtepompboiler, de omvormer van de zonnepanelen of de digitale meter met elkaar kunnen communiceren. Als jouw zonnepanelen meer stroom produceren dan je verbruikt, kan de warmtepompboiler jouw stroomoverschot benutten om heel het boilervat op hoge temperatuur te brengen. Zo gebruik je zelf jouw gratis groene stroom in plaats van hem het net in te sturen, en dat brengt jou het meeste op. Het water in je warmtepompboiler kan met andere woorden dienen als een grote ‘thermische batterij’. Als je later een bad of douche neemt wanneer de zon niet meer schijnt, geniet je toch van kosteloos opgewarmd water. Je ontdekt er alles over op www.VanZonneStroomnaarZonnewarmte.be.

Ook de lucht/water-warmtepompen van Atlantic beschikken over een contact die de temperatuur in het boilervat kan boosten wanneer je PV-opbrengst hoog is, waardoor je ook die boiler als thermische batterij kan gebruiken.