Hoeveel kost een warmtepomp?

Een duurzame verwarmingsoplossing zoals een warmtepomp is een duurzame investering.  De energie die een warmtepomp produceert ligt 3 tot 4 keer hoger dan de energie die de werking van de pomp nodig heeft. 

De richtprijs van een warmtepomp hangt uiteraard af van het type warmtepomp en het rendement ervan. We geven hieronder enkele richtprijzen. Dit zijn de prijzen voor het toestel, zonder de installatiekosten. 

  1. Richtprijs voor warmtepompboilers
  2. Richtprijs voor lucht/lucht-warmtepompen of aircoheaters
  3. Richtprijs voor hybride oplossingen (renovatie)
  4. Richtprijs voor lucht/water-warmtepompen 

Wil je weten welk type warmtepomp het best pakst bij jouw wensen en jouw budget? Doe dan de warmtepomptest

Vraag hier je gratis exemplaar van het warmtepomp-e-book aan 

1. Richtprijs voor warmtepompboilers 

Is je huis (nog) niet geschikt voor een warmtepomp voor verwarming, dan kun je nog altijd je sanitair water verwarmen met een warmtepompboiler. Dat is financieel en technisch gezien de meest laagdrempelige stap om een warmtepomp toe te passen. Zeker nu je voor de installatie ervan erg interessante premies kan krijgen.  

Voor een kleine warmtepompboiler, een wandtoestel met een inhoud van 150 liter is de richtprijs 2.065 euro* en voor een grotere Atlantic Explorer V4 – 200 of 270 liter (de meest verkochte warmtepompboiler in België)  2.700 tot 3.100 euro*, afhankelijk van de boilercapaciteit. Zoals gezegd is dit zonder rekening te houden met de premies die je voor de installatie kan krijgen en promotie-acties zoals de cashbackactie van Atlantic.
* Prijzen excl. btw, toebehoren en plaatsing, maar ook excl. premies en cashback

Ontdek alles over de warmtepompboilers van Atlantic op www.SOSenergiefactuur.be

Wie een warmtepompboiler wil combineren met zonnepanelen vindt alle info op www.VanZonneStroomnaarZonneWarmte.be

Vraag hier je gratis exemplaar van het complete warmtepompboiler-e-book aan 

2. Richtprijs voor lucht/lucht-warmtepompen of aircoheaters

Van de warmtepompen die instaan voor ruimteverwarming zijn lucht/lucht-warmtepompen de goedkoopste keuze in aankoop, maar ook in plaatsing. Er hoeven immers geen grote werken te gebeuren, waardoor de plaatsingskosten tot een minimum kunnen worden beperkt.

De prijs is vooral afhankelijk van de grootte van de installatie. Voor een monosplit-opstelling (1 buitenunit en 1 binnenunit om 1 ruimte te verwarmen), mag je, afhankelijk van het vermogen en het type binnenunit (vloer- of wandmodel) rekenen op een toestelprijs vanaf ongeveer 975 euro*. Bij een multisplit (meerdere ruimtes te verwarmen) beginnen de prijzen vanaf 2.500 euro* voor een buitenunit en 2 binnenunits,  vanaf 3.300 euro voor een buitenunit en 3 binnenunits, vanaf 4.430 euro* voor een buitenunit en 4 binnennits en vanaf 5.250 euro* voor een buitenunit en 5 binnenunits. 

* Prijzen excl. btw, toebehoren en plaatsing, maar ook excl. premies en cashback

Ontdek alles over de lucht/lucht-warmtepompen of aircoheaters van Atlantic op www.atlantic-aircoheaters.be

Vraag hier je gratis exemplaar van het complete warmtepompboiler-e-book aan 

3. Richtprijs voor hybride oplossingen (renovatie) 

Een warmtepomp die je plaatst als aanvulling op een bestaande cv-ketel, kost in aankoop voor het toestel, afhankelijk van het vermogen, vanaf 5.300 euro* wanneer je voor een solo-oplossing kiest. Dat is dus een warmtepomp die enkel ingezet wordt voor verwarming. Kies je voor een duo-oplossing (die dus zowel instaat voor je ruimteverwarming als voor de opwarming van je sanitair water), mag je rekenen op een toestelprijs vanaf ongeveer 7.300 euro*. De combi-oplossing voor grootverbruikers van sanitair water waarbij een aparte externe boiler van 300 liter, SWW-kit en boilerweerstand is meegeleverd, is beschikbaar vanaf ongeveer 8.000 euro. * 

* Prijzen excl. btw, toebehoren en plaatsing, maar ook excl. premies en cashback

Meer weten over hybride warmtepompen? Vraag het gratis e-book warmtepompen aan 

4. Richtprijs voor lucht/water-warmtepompen (renovatie)

Ook voor een lucht/water-warmtepomp zijn geen graafwerken nodig, maar de installatie is wat complexer dan bij een warmtepompboiler, een lucht-lucht- of een hybride warmtepomp. Voor dit type warmtepomp start je vanaf 10.000 euro* voor een solo-toestel (dus exclusief warmwaterproductie) en vanaf 11.500 euro* voor een duotoestel (dus inclusief warmwaterproductie)

* Prijzen excl. btw, toebehoren en plaatsing, afgiftesysteem maar ook excl. premies en cashback

Meer weten over lucht/water- warmtepompen? Vraag het gratis e-book warmtepompen aan 

Vergeet de premies en de cashbackactie niet! 

Wanneer je een warmtepomp of een warmtepompboiler in je bestaande woning plaatst, kan je premies krijgen. En dankzij de cashbackactie die Atlantic op alle types warmtepompen voert, krijg je nog een financieel duwtje in de rug om de investering wat lichter te maken. 

Een offerte op maat? 

Wil je meer informatie of een offerte? Of een vrijblijvend plaatsbezoek bij je thuis van één van onze installateurs, aarzel dan niet om ons te contacteren