Alles over warmtepompboilers

 

Een warmtepompboiler warmt het sanitair water op voor je keuken, bad en douche. De warmtepompboiler is het goedkoopste toestel op basis van hernieuwbare energie dat je in huis kan halen, en hij past in de meeste woningen. De investering is klein en een warmtepompboiler is een bijzonder energiezuinige waterverwarmer. Je ontdekt er alles over op de website www.SOSEnergiefactuur.be. Daar je ook ons e-book over warmtepompboilers aanvragen.

 

Heb je zonnepanelen? Dan is een warmtepompboiler zelfs extra interessant om je zelf opgewerkte zonnestroom in zonnewarmte om te zetten en je warmtepompboiler te laten functioneren als thermische batterij. Daar ontdek je alles over op www.VanZonneStroomnaarZonneWarmte.be 

1Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een warmtepomp uitsluitend bedoeld voor de opwarming van het water voor bad, douche en keuken. De investeringskosten zijn laag en in tegenstelling tot een warmtepomp voor ruimteverwarming, moeten er geen werken uitgevoerd worden om je huis warmtepompklaar te maken. Het is dan ook de kleinste stap om een toestel dat werkt op basis van hernieuwbare energie in huis te halen.

 

Gebruik je vandaag een elektrische boiler? Wanneer je die vervangt door een warmtepompboiler dan verbruik je ongeveer drie keer minder elektriciteit. Je elektrische boiler vervangen door een warmtepompboiler zou dan ook bijna een evidentie moeten zijn want aan de huidige energieprijzen (februari 2023) verdien je de investering in een warmtepompboiler in minder dan 2 jaar terug, en de meerprijs t.o.v. een elektrische boiler in minder dan 1 jaar.

 

Bereken hier hoeveel jij zou besparen met een warmtepompboiler

 

Heb je zonnepanelen? Dan is een warmtepompboiler ook nog eens de ideale manier om het zelfverbruik van je zonnepanelen te verhogen en maximaal te laten renderen. De nieuwste modellen warmtepompboiler zijn namelijk uitgerust met een slim contact waardoor de warmtepompboiler, de omvormer van de zonnepanelen of de digitale meter met elkaar kunnen communiceren. Die zorgt er ook voor dat je Smart Grid Ready warmtepompboiler kan functioneren als thermische batterij voor je zelf opgewekte zonnestroom. Op het moment dat zonnepanelen het meeste elektriciteit produceren, zetten deze boilers die zonnestroom maximaal om in zonnewarmte en bufferen deze. Die opgeslagen zonnewarmte kan je dan gebruiken op het moment dat je wil, bijvoorbeeld voor een bad of douche en zo profiteer je dus maximaal van de elektriciteit van je zonnepanelen ook op momenten dat deze minder productief zijn 1 kWh elektriciteit die je aan je warmtepompboiler geeft, levert bovendien 3 kWh thermische energie op. Dat is dus interessanter dan je stroom terug op het net te zetten of het te stockeren in een elektrische batterij.

 

Interesse in een warmtepompboiler als thermische batterij voor je zonnepanelen? Klik hier

2Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een klassieke boiler werkt op gas, stookolie of elektriciteit. Zijn energie wordt dus deels of helemaal gewonnen uit fossiele brandstoffen. Maar een warmtepompboiler haalt tot drie vierde zijn energie uit de lucht. Dat kan de buitenlucht buiten zijn maar ook de lucht binnenshuis. Alleen voor de werking van de compressor heb je nog een vierde elektriciteit nodig.

 

Een warmtepompboiler recupereert thermische energie terug uit de omgevingslucht (of uit de buitenlucht), die vervolgens wordt overgedragen aan een koelmiddel (een gas), dat de eigenschap heeft bij lage temperatuur te verdampen. Dit gas kan dus verdampen, zelfs wanneer het in contact komt met buitenlucht van bijvoorbeeld 0°C. Een compressor perst dit gas vervolgens samen, waardoor de temperatuur stijgt. Het is dit warme gas dat een deel van zijn energie zal overdragen om het sanitair warm water te verwarmen (om te koken, te baden of te douchen) en daarbij zal dit koelgas condenseren, waarbij het van een gasvormige toestand overgaat in een vloeibare toestand alvorens een nieuwe cyclus te beginnen.

 

Een warmtepompboiler kan zonder problemen het water in het voorraadvat opwarmen tot 62°C. Wil je meer sanitair warm water of een hogere watertemperatuur, dan kan de geïntegreerde elektrische naverwarming daar indien nodig voor zorgen.

 

Een warmtepompboiler plaats je het best in een ruimte die niet rechtstreeks verwarmd wordt zoals een garage of een kelder. De warmtepompboiler recupereert dus de restwarmte in de ruimtes. Daarnaast kan je de warmtepompboiler ook kanaliseren naar buiten zodat hij zijn calorieën uit de buitenlucht haalt. Of je kan werken met een splitsysteem die via een buitenunit zijn calorieën uit de buitenlucht haalt. 

 

Ontdek alles over de warmtepompboilers van Atlantic op www.SOSenergiefactuur.be

 

Wie een warmtepompboiler wil combineren met zonnepanelen vindt alle info op  www.VanZonneStroomnaarZonneWarmte.be

 

Vraag jouw exemplaar van het complete warmtepompboiler-e-book aan

3Hoeveel kost een warmtepompboiler?

Is je huis (nog) niet geschikt voor een warmtepomp voor verwarming, dan kun je nog altijd je sanitair water verwarmen met een warmtepompboiler. Dat is financieel en technisch gezien de meest laagdrempelige stap om een warmtepomp toe te passen. Zeker nu je voor de installatie ervan erg interessante premies kan krijgen.  

Voor een kleine warmtepompboiler, een wandtoestel met een inhoud van 150 liter is de richtprijs 2.065 euro* en voor een grotere Atlantic Explorer V4 – 200 of 270 liter (de meest verkochte warmtepompboiler in België)  2.700 tot 3.100 euro*, afhankelijk van de boilercapaciteit. Zoals gezegd is dit zonder rekening te houden met de premies die je voor de installatie kan krijgen en promotie-acties zoals de cashbackactie van Atlantic.


* Prijzen excl. btw, toebehoren en plaatsing, maar ook excl. premies en cashback

 

Ontdek alles over de warmtepompboilers van Atlantic op www.SOSenergiefactuur.be

 

Wie een warmtepompboiler wil combineren met zonnepanelen vindt alle info op www.VanZonneStroomnaarZonneWarmte.be

 

Vraag hier je gratis exemplaar van het complete warmtepompboiler-e-book aan

4Welke warmtepompboiler kiezen?

Atlantic, marktleider in warmtepompboilers, biedt 4 betrouwbare modellen warmtepompboilers aan:

Wil je meer informatie of een offerte? Of zoek je een installateur of een verdeler van Atlantic in je buurt? Aarzel niet om ons te contacteren.

Explorer V4
Vloermodel
200 l tot 270 l
Met regelbare toevoer en afvoer van lucht
Anticorrosiebescherming ACI Hybride
Met Cozytouchtechnologie
Zonder of met warmtewisselaar
A+
Opwarmingstijd *: 7 u. 52 min. tot 11 u. 04 min.
Smart Grid Ready
Calypso VM
Wandmodel
100 l tot 150 l
Optie: concentrisch systeem voor af- en toevoer van lucht
Anticorrosiebescherming ACI Hybride
Met Cozytouchtechnologie
Zonder warmtewisselaar
A+
Opwarmingstijd *: 6 u. 47 min. tot 10 u. 25 min.
Smart Grid Ready
Galaxi Eco
Monoblocversie (all-in-1binnenunit)
450 l
Reservoirbescherming: magnesiumanode
Met warmtewisselaar
A+
Opwarmingstijd *: 5 u. 25min.
Calypso Split
Wand- of vloermodel
150 of 200 l (wandmodel) tot 270 l (vloermodel)
Anticorrosiebescherming ACI Hybride
Met Cozytouchtechnologie
Zonder warmtewisselaar
A+
Opwarmingstijd *: 2 u. 22 min. tot 3 u. 46 min.
Smart Grid Ready

* Volgens model. Zie de technische fiches in het e-book warmtepompboilers voor de volledige info.

Wil je meer informatie of een offerte? Of zoek je een installateur of een verdeler van Atlantic in je buurt? Aarzel niet om ons te contacteren.

Zonnepanelen? Kies voor een smart grid ready warmtepompboiler!

Atlantic Explorer V4 en Atlantic Calypso VM zijn smart grid ready warmtepompboilers.

Dat betekent dat ze kunnen worden aangesloten op zonnepanelen (PV-panelen) als je die hebt en de warmtepompboiler, naast op lucht, dus ook kan werken op elektriciteit die je zelf hebt geproduceerd.

Bovendien kunnen deze smart grid ready warmtepompboilers die aan zonnepanelen worden gekoppeld fungeren als thermische batterij. Door de warmtepompboiler extra te laten werken op de uren dat de zonnepanelen het meest elektriciteit produceren en het goedkoopst zijn, is het mogelijk om de zelfopgewekte energie te bufferen in de vorm van warmte, en de opgeslagen warmte te gebruiken op een ander moment, wanneer je het nodig hebt voor bad of douche bv.

Heb je zonnepanelen en ben je geïnteresseerd in een warmtepompboiler? Surf dan zeker naar www.VanZonnestroomnaarZonneWarmte.be die speciaal voor eigenaars van zonnepanelen werd ontwikkeld.

Surf naar www.VanZonneStroomnaarZonneWarmte.be (voor eigenaars van zonnepanelen)

Ervaar de revolutie van geconnecteerd comfort

Dankzij de Cozytouch-technologie kan je je Atlantic-warmtepompboiler vanop afstand met een smartphone of tablet besturen en monitoren ‘in real time’.

De Cozytouch-app laat zien op welke tijdstippen bij jou thuis het meest warm water wordt gebruikt, en laat ook toe temperatuurinstellingen of het elektriciteitsverbruik ‘in real time’ te controleren en eventueel aan te passen. Zo krijg je niet enkel een goed inzicht in je energieverbruik, maar ook in de energiebesparing die je kan realiseren.

Met de slimme app kan je de toestellen ook van een afstand aan- en uitschakelen, of een timer instellen voor bijvoorbeeld je bad of douche.